Posts Tagged with bani
0
Despre ce e viața ?

Totul se reduce la viață iar viața e limitată. Asta înseamnă că ai un timp limitat să faci tot ce ți-ai dorit și chiar dacă nu vrei, la un moment dat să mori. Asta trecând peste orice scop religios.
Spre exemplu:

Tu ai nevoie de 10 lei, eu ți-i dau și ești fericit că poți să-ți cumperi o ciocolată. Pe moment contează pentru tine că te-am ajutat, a doua zi ne murim amândoi călcați de autobuz. Așadar pentru ceilalți nu contează că ți-am dat 10 lei, noi suntem morți și tot ce am făcut nu mai contează.

Păi atunci ce contează ?
Contează ce simțim, ce trăim, contează amintirile, sentimentele și experiențele. Mai mult de atât, contează persoanele care îți oferă aceste lucruri.

Ce NU contează ?
Nu contează banii, educația, serviciul și tot ceea ce te împiedică să te simți bine, să traiești și să fi cu adevărat liber spiritual, mental și fizic.

Vor venii momente în viața ta când te vei simții „cumva” și în acele momente nu contează că ești director de bancă, că ai 1 milion de dolari, sau că ai terminat 2 facultăți. În momente ca alea te vei gândii la trecut, la amintirile frumoase, la persoanele care te-au facut să te simți bine și care poate încă o fac.
Faptu că ai bani sau că ești boss nu te vor scoate din starea asta ci doar amintirile, sentimentele și experiențele. Mai mult de atât, persoanele.
Așa că fă-ți viața așa cum vrei tu, nu cum vor sau îți impun alții. Dacă ai un șef care te fute mereu la muncă, arată-i că nu ești sclavul lui, enumeră-i morții și dă-ți demisia.
Bazează-te pe sentimente și lasă-te condus de instincte. Avem o lume așa frumoasă, exploreaz-o! Fumează niște iarbă! Relaxează-te și ieși din rutină!

0
Foame de bani

Plecând de la postul anterior și presupunând că ai un nivel de inteligență indeajuns de ridicat pentru a continua discuția, trecem la un alt capitol destul de relevant, banii.
Înafară de faptul că ești manipulat și chiar prostit pe față ei (fără a ma referii la cineva anume) fac bani din asta. Nimănui nu-i pasă sau nu consideră acești bani ”murdari” sau cel puțin nu cineva a cărui părere să conteze. Mai nou observ cum banii devin al cincilea element pe lângă foc, pământ, aer și apă. Fapt care mă umple în același timp de mâhnire și aversiune față de multe, poate prea multe persoane.
Materialismul se află la el acasă și se instalează încă de la vârste destul de fragede la care copilul ar fii trebuit să se joace, bucure de copilărie. Copii aud părinții vorbind despre bani în diferite contexte făcându-i să înțeleagă că banul este cheia care deschide orice ușă, și nu că nu ar fi așa, însă e greșit.
Persoane care toată viața urmăresc profitul și banii în van, ajung să moară sărace sufletește iar milioanele pentru care și-au pierdut viața le pierd.
Trebuie să înțelegem că banii ne fac fericiți pe termen scurt și în anumite situații, dacă vrem cu adevărat fericire eternă ne trebuie persoane.
Înțeleg că societatea modernă se bazează pe bani, dar ceea ce vreau eu să spun este că banii sunt într-o oarecare măsură irelevanți și trebuie tratați ca atare. Parcă trocul nu era o chestie așa nasoală.

1