Archive for martie, 2012
0
Foame de bani

Plecând de la postul anterior și presupunând că ai un nivel de inteligență indeajuns de ridicat pentru a continua discuția, trecem la un alt capitol destul de relevant, banii.
Înafară de faptul că ești manipulat și chiar prostit pe față ei (fără a ma referii la cineva anume) fac bani din asta. Nimănui nu-i pasă sau nu consideră acești bani ”murdari” sau cel puțin nu cineva a cărui părere să conteze. Mai nou observ cum banii devin al cincilea element pe lângă foc, pământ, aer și apă. Fapt care mă umple în același timp de mâhnire și aversiune față de multe, poate prea multe persoane.
Materialismul se află la el acasă și se instalează încă de la vârste destul de fragede la care copilul ar fii trebuit să se joace, bucure de copilărie. Copii aud părinții vorbind despre bani în diferite contexte făcându-i să înțeleagă că banul este cheia care deschide orice ușă, și nu că nu ar fi așa, însă e greșit.
Persoane care toată viața urmăresc profitul și banii în van, ajung să moară sărace sufletește iar milioanele pentru care și-au pierdut viața le pierd.
Trebuie să înțelegem că banii ne fac fericiți pe termen scurt și în anumite situații, dacă vrem cu adevărat fericire eternă ne trebuie persoane.
Înțeleg că societatea modernă se bazează pe bani, dar ceea ce vreau eu să spun este că banii sunt într-o oarecare măsură irelevanți și trebuie tratați ca atare. Parcă trocul nu era o chestie așa nasoală.

1