Archive for ianuarie, 2012
0
RE-re(in)volutie

Am văzut în ultima vreme multe speculații și aberații legate de protestele de la Universitate din ultimele zile, iar acum a venit momentul să-mi spun și eu părerea vis-a-vis de ce se întâmplă dar și de oamenii care vorbesc doar ca să aibă o preocupare sau încearcă doar să para „ceva” dar nu sunt.
În primul rând aș vreau să înțeleg care e scopul acestor proteste și unde vor să ajungă cu ele „practicanţii”.

De ce acum ?
Mă întreb, în ultimii 7 ani în care a fost preşedinte domnul Traian Basescu, unde au fost aceşti protestanţi înfocaţi, cum de, acum în ultimele 11 luni de mandat ale lui Basescu au realizat că ceva nu e bine ? Nu cred că deodată oamenii au devenit săraci şi au venit să protesteze, sau că tentativa de desfințare a SMURD-ului e un motiv, când și acum 5 luni, România era în aceași stare deplorabilă… stare care se menține și variază după ’89 în coace. Tind să cred că, iar, e mâna lui Iliescu și a „tovarășilor” lui cu care l-a dat jos și pe Ceaușescu. Oricum treaba nu stă bine și această revoltă e artificială ca SIDA.

E vina lui Băsescu ?
Toată lumea dă vina pe Băsescu, că el a facut aia, că el a dres cealaltă și îi aruncă în cârcă toată vina iar PSD-ul va veni iar ca un făt frumos călare pe un cal alb și va fi lăudat, însă ei nu înțeleg faptul că păcatele României au fost moștenite de la conducerile anterioare și, evident că, Băsescu nu prea avea ce face decât să încerce să țină măcar pe linie dreaptă țara care oricum era la pământ încă de pe atunci. Evident că Traian Băsescu are și el o vină și că putea face mult mai mult, dar asta e România, iar el a avut norocul să fie țapul ispășitor. Evident, e vina lui pentru că vrea, sau a încercat să desfințeze SMURD-ul, în fond de ce ai vrea sa desfinșezi ceva atât de important ?

Dar manifestanții ?
Manifestanții, cel puțin o parte din ei, sunt proști, dar evident că toți sunt niște oi, conduse din umbră, ironic, dar tocmai de vânător. Revenind la manifestanții proști, dezaprob ceea cea au făcut ei distrugând magazine, incendiind mașini și făcând pagube de milioane, dovedind că ei chiar sunt proști și nu înțeleg defapt ceea ce se întâmplă, ceea ce fac și de ce sunt ei acolo. După care, tot jandarmii, cei care sunt nevoiți să oprească asemenea huligani prin orice metode, sunt arătați cu degeteul că ar fi violenți cu protestanții.

Altceva ?
Pe de altă parte, ipocrizia e mare, la TV spunându-se că protestanții nu au autorizație de protest, ca și cum, dacă lumea moare de foame și vrea să protesteze, trebuie să facă cerere și doar dacă se aprobă, doar atunci pot face protest, altfel tac și îndură, chestie care mie mi se pare de-a dreptul stupidă.
Totuși, țin să menșionez că nu am culoare politică și nu țin partea nimănui.
Iar pe final un video ca să-mi consolidez argumentarea. Pace !:)

0
Cand toti se dau la fund

Mulți, sau cel puțin persoanele care mă cunoșteau mai bine ma considerau egoist pentru că mă gândeam prima dată la mine. Normal ca ei nu-și vor schimba opiniile și nici nu vreau asta, în fond suntem liberi să avem propiile opinii, păreri, pentru că tocmai asta ne diferențiiează și ne adună la un loc.
Vreau să vorbesc puțin de mentalitatea mea și despre cum privesc eu acest „egoism”.
Vezi tu, egosimul este sugerat de ceilalţi, când nu ajuţi un prieten, eşti egoist, când ceri ajutor eşti egoist, când nu împarţi eşti egoist. Ei bine, asta e o gândire proastă, zic eu. Egoismul e o filtrare a invidiei care se reflectează asupra noastră prin prisma celor din jur. Explicația e în felul următor, când cineva nu are ce ai și tu, devine invidios, îți cere, nu îi dai din anumite motive și te face egoist. Chestia asta poate fii transpusă cu ușurință și în alte cazuri. Dar totuși care sunt motivele pentru care nu ai vrut să îți ajuți prietenul deși aveai resursele și puteai ? E foarte simplu, se numeste instinct de supraviețuire, pentru ca în fond asta facem zi de zi, supraviețuim. Dacă îi ajutăm pe alții noi nu vom mai supraviețui așa cum trebuie, chiar dacă suntem priviți ca niște egoiști, suntem defapt niște supraviețuitori.
Iar atunci când toți se dau la fund și rămâi singur, vei înțelege că toți sunt egoiști în lupta pentru supraviețuire, iar tu, tu ești pe cont propiu.

1