0
De suflet

Cu inima în flăcări dar fară pic de dragoste… ce mai poveste. Ceva ce vezi mai des zilele astea, nimic nou. Poate doar contextul și conjunctura face povestea specială. În fond toți suntem la fel dar diferă rădăcinile și familia, vecinii și prietenii iar toate astea ne fac cine suntem.
Mai nou nu mai știu cine sunt și bănuiesc că e normal să-ți mai pierzi identitatea din când în când…
Mai grav e când apar frustrarile. Am ajuns să mă întreb cât de valoroasă și importantă e demnitatea și respectul de sine, căci sunt momente în care, îi fuți pe toți care sunt bulangi și care trag pe tine și nu asta ar fi o problema ci faptul că rămâi singur, ca un cactus în deșert care înțeapa tot ce se apropie de el.
Aș vrea să fiu îndrăgostit, mi-e dor de sentimentul ăla pe care nu-l pot descrie dar fiecare dintre noi l-am simțit măcar o dată. Un sentiment atât de puternic că-ți cutremură lumea și percepția față de ea iar când ieși cu persoana iubită în parc sau la cafea radiezi la propiu. Sau poate sunt eu prea romanțios…
În ultima vreme mi s-a accentuat frica de moarte, cred că ce-a mai mare frustrare a mea. Frica că în orice moment pot muri, că suntem fragili în univers. Nu vreau să mor, nimeni nu vrea să moară și totuși se va întâmpla, fără nicio cale de întoarcere.

0
Foame de bani

Plecând de la postul anterior și presupunând că ai un nivel de inteligență indeajuns de ridicat pentru a continua discuția, trecem la un alt capitol destul de relevant, banii.
Înafară de faptul că ești manipulat și chiar prostit pe față ei (fără a ma referii la cineva anume) fac bani din asta. Nimănui nu-i pasă sau nu consideră acești bani ”murdari” sau cel puțin nu cineva a cărui părere să conteze. Mai nou observ cum banii devin al cincilea element pe lângă foc, pământ, aer și apă. Fapt care mă umple în același timp de mâhnire și aversiune față de multe, poate prea multe persoane.
Materialismul se află la el acasă și se instalează încă de la vârste destul de fragede la care copilul ar fii trebuit să se joace, bucure de copilărie. Copii aud părinții vorbind despre bani în diferite contexte făcându-i să înțeleagă că banul este cheia care deschide orice ușă, și nu că nu ar fi așa, însă e greșit.
Persoane care toată viața urmăresc profitul și banii în van, ajung să moară sărace sufletește iar milioanele pentru care și-au pierdut viața le pierd.
Trebuie să înțelegem că banii ne fac fericiți pe termen scurt și în anumite situații, dacă vrem cu adevărat fericire eternă ne trebuie persoane.
Înțeleg că societatea modernă se bazează pe bani, dar ceea ce vreau eu să spun este că banii sunt într-o oarecare măsură irelevanți și trebuie tratați ca atare. Parcă trocul nu era o chestie așa nasoală.

0
Derobotizare

Din punctul meu de vedere ( pe care îl consider normal, sau ar trebui sa fie normal ) noi am ajuns la un nivel critic de ignoranță, idioțenie și manipulare in masă. În orice ordine, la orice nivel, oriunde.
La început am încercat să fac pe ignorantul, parea ușor, nu vroiam să admint că indiferent de ce făceam și ce se petrecea în jurul meu, mă afecta și pe mine. Planeta e un întreg, nu putem ignora ce se întampla, ca si cum inima ar ignora sângele. Spre surprinderea mea, peste 50% sunt ignoranți și incapabili de… Cu siguranță am ajuns așa (noi, ca și populație) din cauza mass-mediei dar și din cauza naturii noastre de a tinde spre ipocrizie, prostie.
Observ la tv numai emisiuni și filme de-a dreptul tâmpite, informații irelevante, manipulare ( că despre asta e vorba ), relatări care distorsionează realitatea favorizând anumite persoane, corporații ( gen RMGC ), partide politice și nu numai.
Istoria ne arată că am evoluat, dar nu poate fi decât o evoluție tehnologică, fiindcă moral suntem încă niște animale care acționează pe baza instinctelor, rațiunea fiind inexistentă.
Dacă acordăm puțină atenție lucrurilor din jurul nostru, observăm că nu există democrație, nu există libertate, suntem ca niște pești într-un acvariu. Doar gândindu-mă la ce se întâmpla chiar acum în lume mă dezgust, nu pot să cred că realitatea se apropie de cel mai rău coșmar.
Sper că dorința mea de o lume mai bună să nu fie doar o himeră, sper că ne vom trezi dacă nu curând, atunci nu prea târziu.
Nu am acoperit chiar tot ce ar trebui spus, dar cred că completarea ar trebui să vină de la tine.
Cedry2k – Derobotizare (produsa de K-rie)

2
ACTA actioneaza !

Se pare ca ACTA acționează. Aseară descărcam liniștit un fișier de pe torrent și surpriză sau nu antivirusul mă avertizează că cineva încearcă să-mi intoxice cacheul DNS-ului. Asta chiar inainte să se termine de descărcat fișierul cu câteva secunde. Foarte ciudat.
La început am crezut că e doar un “hacker” care a încercat să mă infecteze.
Bun. Am verificat totuși pe Google IP-urile să văd dacă pot afla și alte informații și spre surprinderea mea, am aflat ca IP-urile aparțin chiar Romtelecomului (cei de la care am net). Iar IP-urile mai sunt și listate prin niște “blacklist-uri”. Așadar de ce vroia să mă infecteze Romtelecomul ?
Singurul motiv plauzibil e că sistemul lor a văzut că descarcam un torrent, ceea ce e ilegal, spune ACTA și au vrut să schimbe informațiile DNS.
IP-urile sunt: 193.231.100.130 și 193.231.100.134 . (click pe linkuri pentru a afla mai multe detalii)
Iar aici e un printscreen din momentul în care au încercat să mă infecteze.

Imediat după acest eveniment straniu, am scris un post asemănător pe forumul softpedia, dar, din păcate, unul dintre administratorii cretini l-au șters fără motiv. Fapt care lasă și mai multe suspiciuni.
Haide-ți să spunem cu toții STOP ACTA sâmbăta asta !

0
RE-re(in)volutie

Am văzut în ultima vreme multe speculații și aberații legate de protestele de la Universitate din ultimele zile, iar acum a venit momentul să-mi spun și eu părerea vis-a-vis de ce se întâmplă dar și de oamenii care vorbesc doar ca să aibă o preocupare sau încearcă doar să para “ceva” dar nu sunt.
În primul rând aș vreau să înțeleg care e scopul acestor proteste și unde vor să ajungă cu ele “practicanţii”.

De ce acum ?
Mă întreb, în ultimii 7 ani în care a fost preşedinte domnul Traian Basescu, unde au fost aceşti protestanţi înfocaţi, cum de, acum în ultimele 11 luni de mandat ale lui Basescu au realizat că ceva nu e bine ? Nu cred că deodată oamenii au devenit săraci şi au venit să protesteze, sau că tentativa de desfințare a SMURD-ului e un motiv, când și acum 5 luni, România era în aceași stare deplorabilă… stare care se menține și variază după ’89 în coace. Tind să cred că, iar, e mâna lui Iliescu și a “tovarășilor” lui cu care l-a dat jos și pe Ceaușescu. Oricum treaba nu stă bine și această revoltă e artificială ca SIDA.

E vina lui Băsescu ?
Toată lumea dă vina pe Băsescu, că el a facut aia, că el a dres cealaltă și îi aruncă în cârcă toată vina iar PSD-ul va veni iar ca un făt frumos călare pe un cal alb și va fi lăudat, însă ei nu înțeleg faptul că păcatele României au fost moștenite de la conducerile anterioare și, evident că, Băsescu nu prea avea ce face decât să încerce să țină măcar pe linie dreaptă țara care oricum era la pământ încă de pe atunci. Evident că Traian Băsescu are și el o vină și că putea face mult mai mult, dar asta e România, iar el a avut norocul să fie țapul ispășitor. Evident, e vina lui pentru că vrea, sau a încercat să desfințeze SMURD-ul, în fond de ce ai vrea sa desfinșezi ceva atât de important ?

Dar manifestanții ?
Manifestanții, cel puțin o parte din ei, sunt proști, dar evident că toți sunt niște oi, conduse din umbră, ironic, dar tocmai de vânător. Revenind la manifestanții proști, dezaprob ceea cea au făcut ei distrugând magazine, incendiind mașini și făcând pagube de milioane, dovedind că ei chiar sunt proști și nu înțeleg defapt ceea ce se întâmplă, ceea ce fac și de ce sunt ei acolo. După care, tot jandarmii, cei care sunt nevoiți să oprească asemenea huligani prin orice metode, sunt arătați cu degeteul că ar fi violenți cu protestanții.

Altceva ?
Pe de altă parte, ipocrizia e mare, la TV spunându-se că protestanții nu au autorizație de protest, ca și cum, dacă lumea moare de foame și vrea să protesteze, trebuie să facă cerere și doar dacă se aprobă, doar atunci pot face protest, altfel tac și îndură, chestie care mie mi se pare de-a dreptul stupidă.
Totuși, țin să menșionez că nu am culoare politică și nu țin partea nimănui.
Iar pe final un video ca să-mi consolidez argumentarea. Pace !:)

< 5 6 7 8 9 >