0
efemer

ș-avut-am vise un milion în astă viață lungă
toate spulberate-n van, mâhnit de-a soartei scârbă.
unul a rămas clădit, sus pus pe metereze
cu rădăcini adânci în timp pornit de la geneze
născut am fost să fiu așa, râvnind în eter pe ascuns
atât de slab în lumea mare, lovit în inimă, am plâns
sunt eu copilul ce visa, trecut-a o secundă
aș vrea să știu ce s-a-ntâmplat…dar cine să-mi răspundă ?

0
ultimul rând

tiptil, umil, plin de sfială
arunc un rând amar pe coală
am tot trăit asemenea, istorie-n oglindă
privind adânc cu ochii, la fața ei lividă
în așternut de veselie pornit-a drumul meu
și-am așternut versuri o mie până la apogeu
totul se leagă cum am spus mereu întâia oară
căci nu mai poți să fii iubit de o inimă goală

0
Pasiunea mea, ciclismul

Ciclismul pentru mine înseamnă, pasiune, plăcere, distracție, sport și aventură. Ciclismul e un fel de a gândi și chiar a trăi, pentru că, pentru a pedala îți trebuie un anumit tip de gândire, să ai un spirit liber și să-ți placă să explorezi natura.
Eu iubesc ciclismul și natura de când mă știu. Îmi aduc și acum aminte de prima mea bicicletă cumpărată de la o vecină, sau de prima oară când am ”călărit” un Pegas. Doar eu știu prin cate peripeții am trecut cu acel Pegas (și acum mai trăiește pe undeva pe la țară, prăfuit, într-un șopron). Cred că jumate din copilărie mi-am petrecut-o pe bicicletă, peste tot mergeam cu bătrânul armăsar.
De atunci au trecut mai bine de 10 ani. 10 ani în care bicicleta a devenit ușor ușor parte din viața mea.
Cel mai mult îmi place sentimentul pe care îl am când pornesc la drum lung și dau prima pedală…inima începe să bată din ce în ce mai tare, sângele-mi curge prin vene și parcă ceva îmi gâdilă sinapsele…mă simt liber, relaxat și parcă aș pedala fără oprire. Dar mă trezește la realitate câte un șofer neisprăvit care mă claxonează ca la porțile iadului sau trece la câțiva centimetri de mine ca și cum nici nu aș exista, de parcă nu fac parte din trafic și nu sunt și eu om ca el.
Aș vrea să înțeleagă toți că trebuie să împărțim drumul și că trebuie să respectăm pentru a fi respectați. Iar autoritățile ar trebui să ia atitudine, să creeze condiții pentru bicicliști pentru că la ora actuală e vai de pista mă-sii.
Dacă și ție iți place să pedalezi, cine știe, poate ne vedem la o tură prin bătrânul și aglomeratul București.

0
Decadență

De sus din cer se luminează și cade-ncet o stea,
E steaua fericirii mele, cade tot mai grea…
În căderea ei morbidă lovește-un mal de nori,
Pătrunzător trece prin ei, pe șiră simt fiori;
Totul se leagă-n asfințit, în umbra de la soare,
Cum ne-am legat și noi o data prin sentimente rare;
Acum e punctul de finit, e punctul de plecare,
Căci steaua mea s-a prăbușit neavând culoare.
Dar oare şti cât doare ?

0
Despre ce e viața ?

Totul se reduce la viață iar viața e limitată. Asta înseamnă că ai un timp limitat să faci tot ce ți-ai dorit și chiar dacă nu vrei, la un moment dat să mori. Asta trecând peste orice scop religios.
Spre exemplu:

Tu ai nevoie de 10 lei, eu ți-i dau și ești fericit că poți să-ți cumperi o ciocolată. Pe moment contează pentru tine că te-am ajutat, a doua zi ne murim amândoi călcați de autobuz. Așadar pentru ceilalți nu contează că ți-am dat 10 lei, noi suntem morți și tot ce am făcut nu mai contează.

Păi atunci ce contează ?
Contează ce simțim, ce trăim, contează amintirile, sentimentele și experiențele. Mai mult de atât, contează persoanele care îți oferă aceste lucruri.

Ce NU contează ?
Nu contează banii, educația, serviciul și tot ceea ce te împiedică să te simți bine, să traiești și să fi cu adevărat liber spiritual, mental și fizic.

Vor venii momente în viața ta când te vei simții “cumva” și în acele momente nu contează că ești director de bancă, că ai 1 milion de dolari, sau că ai terminat 2 facultăți. În momente ca alea te vei gândii la trecut, la amintirile frumoase, la persoanele care te-au facut să te simți bine și care poate încă o fac.
Faptu că ai bani sau că ești boss nu te vor scoate din starea asta ci doar amintirile, sentimentele și experiențele. Mai mult de atât, persoanele.
Așa că fă-ți viața așa cum vrei tu, nu cum vor sau îți impun alții. Dacă ai un șef care te fute mereu la muncă, arată-i că nu ești sclavul lui, enumeră-i morții și dă-ți demisia.
Bazează-te pe sentimente și lasă-te condus de instincte. Avem o lume așa frumoasă, exploreaz-o! Fumează niște iarbă! Relaxează-te și ieși din rutină!

< 3 4 5 6 7 8 9 >